Žáci ze školní družiny Lvíčata se pustili do skutečně nelehkého úkolu. Stálá před nimi velká výzva,kterou však v závěru zvládli s naprostým obdivem. Jejich úkolem bylo zcela samostatně vymyslet příběh na jakékoliv téma a následně ho ztvárnit formou komiksu. Tím se tak na malý okamžik stali malými spisovateli a tvůrci vlastního originálního díla.
Svými konečnými výsledky nepřekvapili jen pedagogy z naší školy,ale také spolužáky z řad prvního i druhého stupně. Prvňáčci totiž jasně ukázali, že jejich fantazie je kouzelná, výtvarné schopnosti skvělé a dokonce i psaní na konci první třídy bravurně ovládají.
Díky tomu všemu jsme se rozhodli naše komiksy veřejně vystavit a vyhlásit soutěž “Zastav se! A hlasuj.”. Účast v hlasování byla nad očekávání skutečně vysoká. Byť by každý komiks zasloužil výhru, díky hlasování jsme však mohli vybrat ten nejoriginálnější.
Vítězem se tak stala Martina Capková se svým komiksem “O delfínovi, který se chytil do sítě a nemá delfínici”.
Předali jsme jí zaslouženou cenu a všem,co aktivně hlasovali bychom chtěli moc poděkovat, že se na chvíli zastavili a podíleli se tak na podpoře kreativity našich nejmladších žáků.
Katka Malo
vychovatelka ŠD