V pátek 17. března proběhl další ročník celosvětové soutěže Matematický klokan. Jako obvykle se zapojila také naše škola. Na prvním stupni se soutěže zúčastnili všichni přítomní žáci druhé až páté třídy a na druhém stupni dobrovolníci z 6. – 9. tříd. U některých úloh se soutěžící pořádně zapotili.

V nejmladší kategorii Cvrček vyhrál Tomanovics Jiří z 2. třídy s 50 body, na 2. místě se umístila Capková Martina (2. třída) a na 3. místě Boniatti Michal (3. třída).

V kategorii Klokánek zvítězila Černá Hana s úctyhodnými 95 body, na 2. místě se umístila Antošová Marie a na 3. místě Maníčková Veronika, všechny z 5. třídy.

V kategorii Benjamín vyhrál Uhlíř Petr s 94 body ze třídy 7. A, 2. místo obsadil Jantoš Sebastian ze stejné třídy a 3. místo si mezi sebe podělily Waszutová Aneta a Ernstová Nikol (ze třídy 7. A a 7. B).

V nejstarší kategorii pro základní školy, a to je kategorie Kadet, zvítězila Labudová Martina z 8. A s 63 body, druhé místo obsadil Křístek Ludvík (třída 9. C) a třetí místo obsadil Šrámek Erik (třída 8. A).

Všem soutěžícím děkujeme za účast a vítězům blahopřejeme k jejich úspěchu.

Mgr. Kateřina Wiejová