V pátek 19. května 2023 se 15 žáků naší školy zúčastnilo, jako již tradičně mezinárodního Festivalu kreslení v Komorní Lhotce. Bohužel nám opět počasí nepřálo. Pořadatelé byli nuceni soutěž o nejkrásnější malby a kresby krajiny přesunout do sportovní haly v Komorní Lhotce, kde bylo náhradním úkolem dětí nakreslit, či namalovat zátiší. Mladí umělci si mohli vybrat z mnoha kompozic, a to sestavených z květin, z předmětů denní potřeby, hudebních nástrojů a zajímavých kuriozit. Bylo z čeho vybírat a bylo jen na dětech, jakou výtvarnou techniku si zvolí a jak jsou schopni své téma zajímavě ztvárnit.

Do soutěže se zapojilo celkem 166 dětí z 10 škol a institucí. Soutěžilo se celkem v šesti kategoriích. Konkurence byla opravdu velká a bylo těžké vybrat tři nejlepší práce z každé kategorie. Umístění mezi vítěznými místy nám uniklo jen o vlásek.

V poslední kategorii osmých a devátých tříd se podařilo Silvii Sokolíkové obsadit krásné druhé místo, a to za malbu zátiší s houslemi technikou akvarel. Ostatní naši žáci však neodešli s prázdnou. Za své výkony byli porotou pochváleni a při závěrečném vyhodnocení obdrželi všichni bohatou sladkou odměnu a věcné ceny.

Letošní XXI. ročník je za námi a doufáme, že ten příští proběhne konečně se sluníčkem v zádech v krásné krajině Slezských Beskyd.

Mgr. Klára Parchańská