U příležitosti Mezinárodního dne dětí jsme se rozhodli zpříjemnit našim dětem školní den, proto jsme připravili pro žáky sportovně zábavné dopoledne.

Ráno jsme se s žáky prvního stupně vydali na hřiště k polské základní škole, kde byl pro děti připraven velmi zajímavý a naučný program pod záštitou obce. Žáci se seznámili s prací záchranných složek a prohlédli si vozidla policie i hasičů. Záchranáři dětem ukázali, jak ve skutečnosti probíhá záchrana raněného z dolu, policisté dětem například vysvětlili, co všechno jejich práce obnáší, jak probíhá jejich pracovní rutina, jaké přestupky řeší nejčastěji, ale pohovořili s dětmi také o správné výbavě na jízdní kolo. Děti byly zvídavé a pokládaly policistům a záchranářům hloubavé otázky. Velkou radost dětem udělala cukrová vata.

Následoval sportovně zábavný program v naší mateřské školce, který pro děti připravily naše paní učitelky a vychovatelky. Zde byla pro děti nachystána stanoviště, která si postupně všichni obešli. Největšími lákadly bylo malování na obličej a skákací hrad. Kluci a holky si vyzkoušeli také hod na cíl, slalom nebo opičí dráhu.

Usměvavé děti, spokojené paní učitelky a sluníčko, které nás provázelo po celé dopoledne. Takto vypadal náš Den dětí