Ve středu 31. května se konal 6. ročník branného závodu pod názvem Wolfram. Akce je organizována armádou české republiky – krajským velitelstvím Ostrava. Závod je pojmenován a inspirován největším para-výsadkem za II. sv. války, který kdy byl vysazen na území tehdejšího protektorátu. V oblasti Nytrové na Morávce byli nasazeni vycvičení čeští vojáci, aby zde plnili bojové úkoly proti nacistickému režimu.

Naše škola vytvořila a připravila dva soutěžní týmy, které se pravidelně scházely po dobu 3 měsíců v kroužku „Wolfram“ Družstva se skládaly ze 4 chlapců a 4 dívek.  Soutěžilo se v rozličných disciplínách například základy první pomoci, hod granátem na cíl, bojová dráha, vědomostní test, střelba ze vzduchové pušky, fyzické testy apod.

Okresního kola, které se konalo v Třinci na základní škole Dany a Emila Zátopkových  se zúčastnilo celkem 13 družstev. Naše škola zvítězila s obrovským náskokem a zajistila si tak postup týmu A do krajského kola, které se uskuteční ve vojenském prostoru Libava v říjnu tohoto roku. Tým B bohužel skončil na 5. místě a pouhé 3 b. jej dělily od postupu do krajského finále. Naše týmy se skládaly z těchto žáků:

1. místo Hnojník A – Vít Červenka, Jakub Granieczný, Ema Molinová, Aneta Misiarzová

5. místo Hnojník B – Tomáš Wygrys, Matěj Medek, Tereza Jelenová, Jasmin Badurová

Děkuji všem žákům, kteří se akce zúčastnili a vzorně reprezentovali naši školu na veřejnosti. V některých soutěžích jsme byli absolutně nejlepší a zvítězili jsme s velkým náskokem.  V říjnu nám držte palce!

Mgr. Jiří Šmahlík