51 žáků naší školy si v doprovodu 5 pedagogů zpříjemnili nabitý konec školního roku zájezdem do chorvatského kempu Bijela Uvala v Poreči.

V pátek 23. 6. jsme ve večerních hodinách nastoupili do autobusu a snídani už jsme si užívali v kempu. Na začátku pobytu byla nastavena pravidla, aby nedocházelo k nedorozuměním :-) . Někteří žáci nebyli žádnými nováčky, jelikož absolvovali zájezd již potřetí, ale i těm, kteří jeli poprvé, bylo zapotřebí ukázat kemp a seznámit je s místním okolím.

První slunečné dny jsme odpočívali u moře nebo u bazénu, přece jen nám náročná cesta dala docela zabrat. V dalších dnech jsme pořádali turnaje v ringu nebo přehazované, kdy proti sobě zabojovala náhodně vylosovaná družstva. Naši chlapci z 8. a 9. ročníku také změřili síly v basketu či fotbalu s mezinárodními soupeři, např. z Polska či Maďarska. Překvapením pobytu byl pan učitel Brozda, který nejen zahraje na jakýkoliv hudební nástroj, ale nezalekne se ani žádného sportu.

Ve středu jsme se vydali motovláčkem na výlet do nedaleké Poreče. Strávili jsme tady příjemný den v historickém centru města, ochutnali místní speciality, ale také nakoupili suvenýry pro sebe a své blízké.

Předposlední den pobytu jsme se všichni těšili na velkolepý výlet lodí do Vrsaru a Rovinje. V těchto městečkách nás oslnila italská atmosféra. Někteří si vychutnali okouzlující výhled z místní věže, jiní se na památku vyfotili s Casanovou. Na lodi panovala příjemná atmosféra, kterou provázela hudba a tanec. V tomto duchu jsme pokračovali i večer, kdy jsme si zazpívali spolu s kytarovým doprovodem pana učitele Brozdy.

Cesta zpět proběhla bez problémů. Plni dojmů z celého týdne jsme většinu cesty prospali.

Všichni jsme si zájezd moc užili, vytvořili nová přátelství, získali spoustu zážitků. Věřím, že na něj budeme ještě dlouho vzpomínat.

Na fotografie z jednotliých dnů se můžete podívat na našem Facebooku  :-) .

Mgr. Tereza Muroňová
a kolektiv pedaogogů