S příchodem podzimu jsme se v naší mateřské škole připravovali na tradiční zahradní slavnost, jež byla letos v duchu uspávání broučků a která je nejen oslavou nadcházejícího podzimu, ale také příjemným neformálním setkáním dětí, rodičů i prarodičů spolu se všemi zaměstnanci mateřské školy.

Přípravy začaly už začátkem týdne ve spolupráci s rodiči, kteří doma s dětmi vyráběli broučky. Vše se odvíjelo od jejich vlastní fantazie a dovedností. Každý brouček byl jedinečný originál. Ve třídách si děti v průběhu týdne povídaly s učitelkami o broucích a vyráběly pro ně společný domeček.

Ve čtvrtek 12. října jsme se společně sešli na zahradě, kde na všechny čekala spousta zábavy a také úkolů na jednotlivých stanovištích. Nejdříve museli zdolat se svým broučkem překážkovou dráhu, zachránit broučka z pavučiny, nakrmit ho a vyrobit pro něj lucernu, a nakonec ho uspat v domečku.  Děti si zasoutěžily a naše zahrada byla plná radostného smíchu a příjemných setkání. S příchodem večera se rozsvítily vyrobené lucerničky a nesmělo chybět ani společné opékání párků. Touto cestou bychom chtěli rodičům poděkovat za bohaté občerstvení, které k této příležitosti připravili. Jak si všichni tuto akci náramně užili se můžete podívat ve fotogalerii.