V naší škole jsme v průběhu září přijali čtveřici plšíků afrických. Jednalo se o dar ze Střední průmyslové školy chemické v Ostravě. Jak již název napovídá, jde o malé hlodavce z oblasti jižní Afriky.

Plšík žije velmi aktivním životem především v noci, a proto se naší žáci ani učitelé nemusejí obávat dovádění těchto roztomilých tvorů během výuky. Rádi šplhají, a proto mají v teráriu dostatek větví a prolézaček, na kterých si mohou po setmění libovolně dovádět a skotačit. Jedná se o všežravce, kteří kromě krmiva pro hlodavce nepohrdnou moučným červem nebo drobným hmyzem.

Netrvalo dlouho a žáci si plšíky přímo zamilovali. Několik žaček se rozhodlo stát jejich mámou a aktivně se o plšíky každý den starají a cvičí je. Každý má své jméno, které dostal podle svého charakteru a temperamentu. Jedná se o Mini, Vinni, Rychlíka a Zpomalíka. Možná vypadají jeden jak druhý, ale svým způsobem je každý jiný a něčím charakteristický.

A závěrem mi dovolte jednu překvapivou a milou událost. Původně jsme měli dostat čtyři mladé samečky, kde u jedné jsme si nebyli 100 % jistí. Teď už na 100 % víme, že máme jednu samičku, protože se nám naše plší rodinka rozrostla a narodila se dvě roztomilá plšíčátka!!!

Děkujeme všem, kteří se o plšíky hezky a zodpovědně starají. Pokud budete chtít, můžete se na ně kdykoliv během přestávky přijít podívat do učebny chemie a pohrát si s nimi.