V tomto školním roce se koná již druhý ročník kuchařské soutěže s názvem MasterChef Hnojník. O soutěž je mezi mladými kuchaři obrovský zájem a ke kvalifikaci, která se konala 20. března 2024 se přihlásilo 16 dvojic z celé školy.

Během kvalifikaci čekal na soutěžící náročný test z oblasti gastronomie, kdy měli za úkol poznávat koření a surovin na vaření. Poslední částí kvalifikace bylo praktické prověření kuchařských dovedností všech účastníků, a to škrábání brambory na čas. Rozdíly v této disciplíně byly opravdu obrovské. Velkým překvapením byly mladé kuchařky z pátých tříd, které si počínaly opravdu mistrně. Ve škrábání brambor patřily mezi nejlepší v celé soutěži.

Kvalifikaci vyhrály dva týmy, a to Aneta Waszutová a Tomáš Rakowski z 8.A, druhý tým ve složení Izabela Machandrová z 6.C a Barbora Godulová z 8.A

Do hlavní soutěže postoupilo celkem 12 týmů, na které čekají další 4 kola. V dalším kole soutěže MasterChef Hnojník, které se bude konat ve středu 24. dubna 2024 se budou připravovat jednohubky.

Držme palce všem kuchařům, kteří se utkají v dalších kolech o titul MasterChef Hnojník 2024.

Jiří Šmahlík