Zápis do první třídy je významnou událostí nejen pro malé budoucí školáky, ale i pro jejich rodiče a pedagogy. Letos se na naší škole konal v úterý 9. dubna 2024. Tématem zápisu byla „Cesta za královským pokladem“, která přinesla do školního prostředí vzrušení, radost i očekávání.

Děti za doprovodu rodičů vstupovaly do školy s nadšením a zvědavostí, co je čeká. V jejich očích se mísily emoce – od očekávání a radosti, až po špetku nervozity. Pro mnohé z nich to byl první krok do světa školních lavic, a proto nebylo divu, že se cítily trochu nesměle.

Paní učitelky připravily pro malé dobrodruhy různé úkoly, které prověřily jejich připravenost na cestu za vzděláváním. Celým „putováním za pokladem“ je doprovázeli naši žáci a učitelé v nápaditých kostýmech pohádkových bytostí, které tímto odstranily ostych předškoláků a zpříjemnili jim tento den. Program zahrnoval pohybové hry v rámci královské stezky tajemným lesem, cvičení jemné motoriky při návštěvě u Bílé paní, ale také důvtip dětí u rytířů při skládání královských hlavolamů. Děti se do úkolů s chutí pustily a jejich radost z objevování nových vědomostí byla nakažlivá. V závěru putování pak paní učitelky ve třídě prověřily jejich školní zralost a slavnostně děti přivítaly ve škole prvním vysvědčením.

Oznámení o přijetí dětí k povinné školní docházce bude zveřejněno na webových stránkách a na informační tabuli před školou dne 30. dubna 2024.

V červnu proběhne první společné setkání s rodiči, kde budou informováni o organizaci nadcházejícího školního roku, rozdělení dětí do tříd (budou otevřeny dvě první třídy). Termín schůzky bude rodičům oznámen prostřednictvím e-mailu a rovněž bude zveřejněn na webových stránkách školy.

Všem dětem patří velká pochvala za jejich úsilí a nadšení. Těšíme se na společnou cestu v první třídě!

kolektiv pedagogů

Fotogalerie ze zápisu ZDE