Ema Vavříčková, Silvia Sokolíková, Aneta Misiarzová a Nina Rakowská, žákyně devátého ročníku, si z 15. žákovské konference „Prezentace badatelských projektů EVVO k trvale udržitelnému rozvoji“ přivezli diplom za 1. místo!

Jejich prezentace vztahující se k tématu Mezinárodního roku 2023, tedy prosu, sklidila za skvělé a poutavé zpracování a dokonalý přednes uznání nejen poroty, ale i řady ostatních účastníků.

Letošní konference se nesla v duchu nápaditých prací na nejrůznější ekologická témata. 16 badatelských týmů z celého kraje se setkalo v aule Střední průmyslové školy chemické akademika Heyrovského v Ostravě-Zábřehu. Zde zazněly příspěvky týkající se například obojživelníků, znečištění vody, půdních organismů, podmínek pro pěstování rostlin, ale třeba i konzumace energetických nápojů.

Náš badatelský tým získal za svůj skvělý výkon možnost účasti na dvoudenní ekologické exkurzi, která se uskuteční v květnu v Jeseníkách.

Našim žákyním velmi děkujeme za výbornou reprezentaci školy a věříme, že zkušenosti získané na konferenci využijí nejen při studiu na středních školách, ale i v běžném životě.

Mgr. Magda Luzarová