Žáci prvních tříd se v pátek 3. května 2024 vydali na nezapomenutelnou exkurzi do zážitkového centra v Dolní Lomné, kde měli příležitost poznat obyvatele lesů Beskyd. Tato výprava se proměnila ve vzrušující dobrodružství plné objevů.

Děti se seznámily s rozdíly mezi velkými a malými šelmami, pochopily rozdíl mezi tlapkami a kopýtky a naučily se rozeznávat stopy zvířat. Během poutavého vyprávění doprovázeného obrazovou dokumentací získaly fascinující znalosti o živočiších Beskyd, jejich přirozeném prostředí a stravě. Při zážitkových aktivitách, jako bylo pozorování drobných vodních živočichů a přiřazování stop k jednotlivým živočichům, děti rozšířily své znalosti a dovednosti.

Vrcholem exkurze bylo vytvoření vlastních plakátů s názvem „Stopy zvířátek Beskyd“, na kterých děti předvedly své nově nabyté znalosti. Krásné počasí nám také umožnilo navštívit rozsáhlou zážitkovou zahradu plnou interaktivních prvků, kde se naši mladí návštěvníci mohli dozvědět další zajímavosti o přírodě Beskyd zábavnou formou.

Tato exkurze nejenže poskytla dětem jedinečnou příležitost poznat krásy a tajemství lesů Beskyd, ale také jim umožnila prožít nezapomenutelné zážitky a rozvinout zájem o přírodu. Doufejme, že pro ně bude tato zkušenost inspirací k dalšímu zkoumání a ochraně naší přírody.