Dne 12. června 2024 se uskutečnil 7. ročník vědomostně-branného závodu Wolfram, organizovaný armádou ČR, krajským velitelstvím Ostrava. Tento závod je inspirován největším para-výsadkem za druhé světové války na území tehdejšího protektorátu. V oblasti Nytrové na Morávce byli nasazeni vycvičení čeští vojáci, aby plnili bojové úkoly proti nacistickému režimu.

Naše škola připravila dva soutěžní týmy, které se scházely po dobu jednoho roku v kroužku „Wolfram“. Družstva byla složena ze šesti chlapců a tří dívek. Soutěžilo se v různých disciplínách, jako jsou základy první pomoci, hod granátem na cíl, bojová dráha, vědomostní test, střelba ze vzduchové pušky, fyzické testy, běh na 1 000 m a stavba samonosného mostu podle Leonarda da Vinciho.

Okresní kolo se konalo v Třinci na základní škole Dany a Emila Zátopkových a zúčastnilo se ho 15 družstev. Naše škola zvítězila s velkým náskokem a oba týmy postoupily do krajského kola, které se uskuteční ve vojenském prostoru Libava v říjnu tohoto roku. Naše týmy tvořili tito žáci a umístili se na prvních dvou místech:

  • 1. místo Hnojník A – Nikola Ernstová, Ondřej Szturcek, Vojtěch Juroszek, Jakub Mitrenga,
  • 2. místo Hnojník B – Ellen Liszková, Matěj Vavřík, Tomáš Rakowski, Rostislav Komanec, náhradník Aneta Waszutová.

Děkujeme všem žákům za vzornou reprezentaci naší školy. V některých soutěžích jsme zvítězili s velkým náskokem. Držte nám palce v říjnu!