V letošním školním roce se v naší školní družině mnohé změnilo. Z důvodu vysokého zájmu o zařazení žáků do školní družiny jsme otevřeli nové IV. oddělení s názvem Lišáci. Toto oddělení vzniklo místo školního klubu (který pro tento rok zůstává uzavřený) a navštěvují ho převážně žáci čtvrtého a pátého ročníku doplnění o některé žáky druhého stupně.
Druhou změnou je umístění oddělení Šikulové, které se přestěhovalo z prostorů školní knihovny do třídy 1. A, která se nachází v přízemí u školního bufetu. Pro žáky třetích tříd zde vznikl útulný koutek, kde mohou trávit volný čas po vyučování a užívat si společné každodenní družinové aktivity.
Naši nejmenší žáci, tedy prvňáčci, budou svůj volný čas ve školní družině nově trávit se svými staršími spolužáky z druhých tříd. Rozděleni jsou takto v oddělení Lvíčata a Hvězdičky v prostorách školní družiny u školního hřiště.
A poslední změnou je otevření dvou oddělení ranní družiny, které zajistí hladký chod ranních aktivit, odpočinku a přípravy na vyučování.
Do školní družiny je na tento školní rok přihlášeno celkem 120 žáků naší školy. Počet je vysoký a jednotlivá oddělení jsou maximálně naplněna. Těšíme se na společně strávený čas a na všechny naše společné akce.

Provoz jednotlivých oddělení ŠD

I. oddělení Lvíčata                   11:30 – 16:00 hod.

II. oddělení Hvězdičky             11:30 – 15:40 hod. (15:40 – 16:00 hod. jsou žáci spojeni ve ŠD I. odd.)

III. oddělení Šikulové               12:30 – 16:00hod.

IV. oddělení Lišáci                   12:45 – 15:30 hod. (15:30 – 16:00 hod. jsou žáci spojeni ve ŠD III. odd.)

Ranní družina                            6:00 – 7:40 hod.

 

Kateřina Malo
vedoucí vychovatelka ŠD